10 sätt att lära sig att vägra

Är det rätt att svara ja på alla förfrågningar? Tio universella riktlinjer lär dig att vägra och säga nej utan att känna dig obekväm och ånger.

1. Kom med kompromisser

En kompetent kompromiss kommer att göra det möjligt för dig att se värdigt ut i samtalspartners ögon och kommer inte att förbjuda dem som du tvingas säga nej till, säger sociopsykolog Alexander Shmelev. Trots naturvårdarnas uppmaningar att glömma pälsklänningar, sade Dita von Teese bestämt till de ivriga representanterna för de ”gröna” att hon inte skulle ge upp päls. Samtidigt spelade hon nyligen i en reklamkampanj som kämpade för hemlösa djurs rättigheter, och detta uppnådde det faktum att många började behandla hennes pälspassion mer lojalt..

2. Lita på din intuition

Vid ett tillfälle förlorade Eric Clapton sin flickvän utan att lyssna på sin inre röst. ”I slutet av 80-talet blev jag kär i en tjej, vi kom till Rolling Stones-konserten med henne. Jag misstänkte att jag skulle kunna förlora henne om jag tog henne bakom scenen för att träffa musikerna, men det var omöjligt att vägra! Snart fick jag reda på att min Carla träffade Mick Jagger, men glömde bort mig. ”.

3. Lita på och verifiera

Gud räddar människan, som räddar sig själv. Det finns inget konstigt i det faktum att du inte uppfyller önskemål från inte särskilt nära människor. Robbie Williams har lärt sig av sin egen erfarenhet att det är bättre att vägra än att bli lurad. Musikern blev ett offer för bedrägeri och förlorade mer än 400 000 dollar när flera bedragare kom i sångers förtroende och kallade sig nära bekanta med sina vänner. De bad musiken att låna ut detta belopp och uppgav att de planerar att spendera det på att skapa ett nytt klädmärke. Pengarna gick emellertid i okänd riktning och Robbie led på grund av sin lättlighetshet och oförmåga att säga ”nej”.

4. Lär dig att prioritera

Förmågan att lyfta fram det viktigaste lyfter dig upp i andras ögon och ger respekt. Arbetet med den nya filmen tvingade skådespelerskan Helen Miren, som fick en Oscar för sin roll som drottning av England, att avslå en inbjudan till Elizabeth II för middag. ”Jag förklarade situationen för Hennes Majestets representanter, och de behandlade mig med förståelse”, säger Helen Miren.

5. Se principer

Vissa stjärnor förblir på toppen av berömmelsen även under graviditeten: Christina Aguilera och Yulia Volkova, som är på plats, spelade i naken för glansiga tidskrifter. Men Jessica Alba sa att även om graviditet påverkar hennes berömmelse negativt, skulle hon aldrig ge upp sin katolska tro..

6. Sluta odla föräldrarnas åsikt

”Det finns bara ett sätt att befria sig från kraften från kraftfulla föräldrar – ditt personliga beslut bör i slutändan leda dig till framgång”, säger psykolog Norma Bright. Beyoncés far har nyligen upphört att vara generaldirektör för sin dotter – genom sitt eget beslut.

Det var inte lätt för sångaren att inte skada honom med vägran, men uthållighet tillät henne att få många utmärkelser för sitt självutgivna album, vilket inte kunde göra hennes far stolt över sin dotters framgång – inget brott!

7. Kom ihåg att det är bra att vägra då och då.

”Argument stärker relationer. Genom att komma överens med din partner i allt riskerar du att han med tiden kommer att sluta räkna med din åsikt, tror psykolog Marina Sukhanova. Överensstämmelse med Katie Holmes ledde till att skådespelerskan till och med var tvungen att vägra en Oscar-nominering för sin roll i filmen ”De röker här.” Varför? Fråga Tom.

8. Tänk på konsekvenserna

Framsynthet kommer att göra det möjligt för dig att hitta många skäl att vägra med förtroende. När regissören Ridley Scott bestämde sig för att göra en film om Gucci-husets historia avvisade barnbarnets grundare av Fashion House ett smickrande erbjudande, av rädsla för att vissa händelser, nämligen mordet på chefen för varumärkets skapare Maurizio Gucci, skulle kunna presenteras i ett negativt ljus.

Som ett resultat upphörde Guccis företagsledning med att kräva att arvtagaren skulle ompröva beslutet..

9. Säg nej först

”Om en persons samhälle på ett eller annat sätt ger dig besvär och du har svårt att stå ut med situationen, spegla hans beteende i en spegel,” råder psykoterapeut Angelina Mol.

Enligt vänner till Jeri Halliwell bestämde sig sångaren, som fruktade att bli övergiven av miljonären Yevgeny Lebedev och såg att hennes pojkvän tappade tålamod på grund av sin vänns imperium, att lämna först. Och gjorde det lättare för honom och varnade honom för hans vägran!

10. Läs och observera livet

”Kunskap från böcker kommer inte bara att öka din självkänsla. Du kommer att lära dig psykologin i relationer, det kommer att finnas fler chanser att känna igen manipulatorn i verkliga livet, ”- säger specialist inom kommunikationspsykologi Rachel White. Det är inte för ingenting som Madonna, som ägnar stor uppmärksamhet åt inre tillväxt, ofta upprepar att människors styrka ligger i inre kunskap, som måste sökas i meditation och litteratur..