10 sätt att uppleva glädjen att vara ensam

”Bättre att vara ensam än i dåligt sällskap”, säger fransmännen

”Fransmännen uttryckte det vackert, eller hur? Du kan också översätta detta: ”Det är bättre att leva ensam än att vara i dåligt sällskap.” Rätt?! Självklart. Låt någon göra en kylmagnet med denna inskription. Jag har upptäckt att glädjen att vara ensam är som en trädgård – du måste plantera, växa, vattna, mata och se till att växten får tillräckligt med sol..

Jag måste regelbundet rensa bort ensam sorg och missnöje och stänga av allt växande klag, som jag skulle göra med en tistel som hotar att kväva en rävhandske. Jag måste övertala och övertyga dem om att lyfta huvudet mot solen.

Sociala meddelanden kan vara surt regn för framgångsrik ensamhet. Människors åsikter bränner som regel ensamhet med den skoningslösa solen och förbränner den. Det är upp till dig hur du gör din trädgård fantastisk.

Jag måste använda trädgårdsredskap om min stuntade trädgård av ensamhetsglädjen ser lite öde ut, ”delar Catherine Gray med sin läsare i boken” Ett år utan män. Vad har jag lärt mig utan dejting och relationer ”.

Vi bestämde oss för att publicera ett kort utdrag ur Katrins arbete, där hon berättar om hur hon klarar av långvarig ensamhet..

1. Jag minns att världen inte bara är romantisk kärlek

Kärlekssånger. Tidigare, när jag lyssnade på dem, var jag ensam och kände mig tom bredvid mig. Och när jag precis slog av relationerna med någon, väckte de smärta och längtan i min själ. Nu, samma romantiska kärlekssånger jag tillämpar på många typer av kärlek som jag har. När jag hör Aerosmiths sång ”I Don’t Want to Miss a Thing” tänker jag på min systerdotter och brorson. Min mamma är min Wonderwall (Oasis). Bloc Partys ”I Still Remember” påminner om den fantastiska festen till den här låten vid en konsert i Brixton. Weezers ”Island in the Sun” får mig att tänka på att ”fly” med min flickvän Sam på semester. Försök att lyssna. (Om du misstänker att samtida musik är främmande för mig är dina misstankar motiverade.)

2. Jag förbjuder mig själv att titta på romantiska komedier när jag är ledsen

Vi tittar på romantiska filmer för att trösta oss och tror att vi får ett lyckligt slut, eller hur? Jag kan inte räkna hur många gånger jag snusade medan jag tittade på The Notebook, Pretty Woman, Dirty Dancing, eller 10 Things I Hate, och tänkte, jag önskar att jag kunde träffa en kille som Noah, Edward, Johnny eller Patrick ”.

Det läker min sorg av ensamhet på samma sätt som orsakade det – överfokusering på romantiska relationer för att uppnå lycka. Idén är helt meningslös – det är som att behandla ett iskallt finger med ett iskallt finger. Nu har jag bytt till antiromcoms med oväntade, inspirerande avslutningar, som TV-serien Big Little Lies eller filmerna For Once in a Lifetime, Like a Father och American Divorce..

3. Påminn mig själv om att jag har mycket tid kvar.

Jag trodde att livet skulle bli statiskt när jag var fyrtio. Jag trodde att det var nödvändigt att förverkliga alla samhällets förväntningar (Make! Hem! Barn!) Innan denna ålder, annars skulle det vara bättre att gömma sig under en sten och dö. Med hänsyn till det faktum att den förväntade livslängden för kvinnor är 83 för kvinnor och 79 för män, även om jag möter honom eller henne (plötsligt byter till ett annat läger, säg aldrig aldrig) före 50 år, kommer det att finnas 29 långa år kvar med den här killen (om vi är i samma ålder och han dör enligt schema). Föreställ dig – 29 år gammal! Det längsta förhållandet jag hittills har haft varade i tre år, och även de hade svårt, så ett eventuellt 29-årigt förhållande kan bli väldigt svårt. Men ingenting, jag väntar. Då får vi se.

4. Jag planerar att ha hundar, inte barn

Men vad skulle jag säga till dem som inte vill ha barn (vi talar inte om barnlösa): ”Om du inte vill följa vägen till artificiell insemination eller en surrogat (men om du bestämmer dig för att göra detta tar jag av mig hatten för dig – du är en riktig hjältinna), då beroendet av att träffa en man och förmågan att producera avkommor försvinner. Ingen reglering. ” Mitt nuvarande motto är: ”Jag skulle hellre ha hundar eller katter med rätt person vid 55 års ålder än barn utan aning om vem som är med dem nu.” Allvarligt. Att ha barn med en dålig pappa eller mamma är en skitidé.

Caitlin Moran sa mycket exakt: ”Om du har barn kan du göra en karriär och bara vara nöjd med stöd och hjälp från din partner.” Du har handfängslat dig till någon för livet känslomässigt, ekonomiskt och med ett barnomsorgsschema när du har barn med dem. Ni kommer att bo tillsammans, sova bredvid honom, bygga ett hus med honom, förutsatt att ni fostrar barn tillsammans. Och detta är det viktigaste partnerskapet du verkligen vill få. Må ditt val vara framgångsrikt! Och i mina planer på att få en hund. Därför väljer jag raser och namn, och inte drömmer om framtida barn som kanske aldrig dyker upp. Jag kan lätt få en hund, för dess utseende beror inte på universums nycklar, för att inte tala om min kropps särdrag.

5. Jag förväntar mig inte komplimanger

Byggaren kallade dig en kall tik idag? Stirrade kvinnan på bussen på dina händer? Okej. Glöm det. Jag har länge känt att det på grund av min låga självkänsla är värt att skriva ner alla komplimanger jag får. Jag gjorde det i min tonårsdagbok, och det hjälpte mig tydligt, men lite som påminner om romantiska komedier. Jag utvecklade till och med ett slags beroende av komplimanger..

Om du är för beroende av komplimanger kan alla negativa tips undergräva självförtroendet. Innan jag kom tydligt ihåg all kritik om mitt utseende, om och om igen rullade dem i mitt huvud, som om jag lyssnade på en sång.

Och sedan insåg jag: den enda bördan som jag behöver kasta är bördan av andras åsikter. Jag tror inte längre på pratningen att jag hade ”det bästa könet i mitt liv” (jag slår vad om att de har sagt detta många gånger och kommer att berätta för någon annan igen) eller att jag har ”för höga krav” (jämfört med primitiva normer).

Jag gillar konstnären Georgia O’Keeffes uttalande: ”Jag har redan ordnat denna fråga för mig själv, så låt smickret och kritiken gå i helvete, jag är helt fri.” Låt någon annans åsikt skölja över dig, häll en uppfriskande dusch över dig och gå sedan ner i avloppet, och det här är bättre än att sitta i den i en timme, som i ett bad.

6. Jag slutar titta på män och utvärdera deras reaktioner

Nyligen sprang jag (som vanligt) längs Putney Quay och fångade mig göra samma sak som 2008 – kikade in i ansikten på förbipasserande män och kollade om de tittade på mig med intresse..

Vid 20 års ålder valde jag låten ”I Want You to Want Me” (”I want you to want me”) Cheap Trick som min hymne.

Nu, när jag redan är under fyrtio, har majoriteten av män upphört att se på mig med giriga ögon – deras utseende har helt klart dött ut. Om dessa åsikter alls finns. Men å andra sidan när jag i tjugoårsåldern sprang runt Shoreditch nästan i en behå och trosor var det svårt att förvänta sig något annat.

För att vara ärlig gillar jag omvandlingen av åsikter, nu är det mer respektfullt. Men i stort sett märker jag ingenting alls. Tillbaka i början av 1900-talet kom sociologen Charles Horton Cooley med en ny teori om ”spegeljaget”, som bygger på uppfattningen om någon annans blick. När vi har ett ”speglingsjälv” bygger vår idé om oss själva på yttre yttrande och inte alls på vem vi verkligen är. Men det här är en ganska ömtålig fråga. Om självkänsla baseras på andras reaktioner, är ditt självförtroende som ett spöklikt nät. Och det är lätt att riva sönder det med bara en negativ kommentar eller ett otäckt hudtillstånd den dagen..

Nu strävar jag efter att få min självkänsla att se ut som ett rep med tusentals fibrer – jag snurrade det, vävde och lindade det själv, det visade sig vara något tätt som är svårt att ta tag i och inte går att bryta.

Ibland föreställer jag mig i en osynlighetsmantel så att min självkänsla inte baseras på vad jag ser i andras ögon..

7. Kom ihåg – det här är ett val

Det är svårt att känna att ensamhet påtvingas utan ditt samtycke – otrohet, eller nedkylning av kärleksvågor eller någon form av chock. Detta hände mig flera gånger. Ändå är valet att vara ensam vanligtvis ditt eget.

Jag slår vad om att du har någon att träffa just nu, men du vill bara inte. Du kan hoppa från webbplats till plats och schemalägga datum, men du behöver inte. Och vi kan återvända till dessa exer, ja, det här är helt otroligt.

Vad hindrar dig? Törst efter ensamhet? Bara valfrihet! Och vad som är viktigt, genom att ta ansvar för ditt eget liv slutar du vara ett offer som behöver ett datum..

8. Självkännedom är oundvikligt

Titta på videon Chameleon and Glasses på YouTube: djuret blir turkos, rosa eller svart beroende på färgen på solglasögonen det rör vid.

Det kanske hände med dig, beroende på din partner. Nu kan du acceptera vilken färg du vill. Vår syn på livssituationer, näring och sport är vanligtvis relaterad till vår partner, och det verkar för mig att du verkligen kan lära känna dig själv och din smak bara när du är ensam med dig själv..

Ensam kan du föreställa dig själv som ett tomt ark fotopapper, nedsänkt i en utvecklare i ett mörkt rum. Ju längre du är ensam desto tydligare blir bilden..

9. Sluta vara avundsjuk

Om du slits av avund när du får ett förlovningsmeddelande från din gymnasievän finns det ett motgift mot det. Lär dig att vara glad för andra.

Det finns en gammal buddhistisk teknik som kallas ”Compassionate Joy” som Yohan Hari nämner i en bok som heter ”Lost Liaisons”.

Meditation går så här. Du föreställer dig att något häpnadsväckande händer dig, och sedan känner du en glad vibration. Lätt som en plätt. Föreställ dig sedan en okänd person, men som du ständigt ser med och lär dig om hans framgång i livet. Kanske får denna avslappnade kollega en befordran. Och framkalla en glädjande vibration för honom. Och den tredje delen är den svåraste delen. Du föreställer dig någon som ogillar dig, och du får reda på att den här personen hade tur, säg, lyckades bli gravid efter många försök, samtidigt som han försökte orsaka samma vördnad.

Du gör den här trestegsövningen varje dag i 15 minuter tills den håller fast vid dig och blir andra natur. ”Medkännande glädje” är en muskel som kan stärkas och det finns en vinn-vinn för det. Du känner ett rusande högt, även om du bara såg en främling på kyrkans trappor. Som Johan skriver i Lost Connections: ”En del av den medkännande glädjemeditationen är att din svartsjuka verkar försvagas, men mycket viktigare att du börjar känna andras lycka, inte som en hån mot dig själv utan som DIN källa till glädje.”.

10. Övervakning av sömn och matnivåer

Så snart jag ska ta en tupplur eller ett mellanmål börjar min hjärna glatt ringa en klocka. Skål skål! Nyligen vandrade jag runt Montjuic i Barcelona och grät tyst och gömde mig bakom solglasögon, för jag är ensam.

Sedan åt jag ett par kakor och ett äpple och whack! Min ensamma melankoli är borta! Hunger orsakar oss stress, ungefär som himmelens kollaps.

”Människor är gjorda som djur – de känner sig olyckliga när blodsockret sjunker”, säger naturläkarexpert Dr. Peter Bongiorno. ”Det är en evolutionär mekanism för att prioritera att hitta mat …”

Några dagar senare fick jag ett nervöst problem på grund av ett problem med min cykel – jag var tvungen att fixa kedjan själv. Det här jobbet görs för andra kvinnor av deras pojkar, och jag hade ingen och jag kände mig ganska elak. Till slut torkade jag av oljan från mina händer, tog en tupplur och kände mig uppdaterad. Naturligtvis slutade jag fixa kedjan. Förståelsen att patetisk grekisk tragedi ofta har en enkel och enkel lösning är slående i dess kraft.

Läs fler sätt att känna dig lycklig ensam i boken: ”Ett år utan män. Vad jag lärde mig utan dejting och relationer ”Catherine Gray.