Lågt batteri: 10 skäl som leder till skilsmässa

Finalisten för den första säsongen av ”Battle of Psychics” Arina Evdokimova berättade för kvinnodagen, på grund av vilka människor skiljs och inte lever lyckligt, som i goda sagor.

Varför ett sådant missförstånd som en skilsmässa händer när en klänning från en flickas dröm och ett lyxigt bröllop glädjer sig, det var så mycket lycka, ett hus byggdes och framför allt älskade barn föddes?

Dessa frågor kommer tyvärr alltid att störa människor. Och statistik – att säga att det finns mer eller mindre skilsmässor, men kommer aldrig att kunna säga att det inte finns någon alls. Det är intressant att olika skäl för skilsmässa är ledande varje år, men det är uppenbarligen helt naturligt och kopplat till samhällets liv. Och det som är inte mindre imponerande: kvinnor ansöker om skilsmässa i allt högre grad.

När köper många par en ”biljett” till tåget som rusar dem till oundviklig skilsmässa? Svaret är enkelt: före äktenskapet och under livet tillsammans. Naturligtvis är skilsmässa vanligtvis inte orsakad av en specifik anledning, utan en kombination av flera, det vill säga varje par har sitt eget recept på katastrofen i deras äktenskap. Men det finns de vanligaste orsakerna som kan kallas ledande, de leder till det logiska slutet på förhållandet, som började så vackert, och kärleken lovade att vara evig.

Lättja

Förmodligen kommer många att bli förvånade över att en sådan persons kvalitet som lathet kan orsaka skilsmässa. Men om du kommer ihåg att äktenskap och familj inte bara är ett stort, utan ett enormt jobb, faller allt på plats. Och lathet är när tjejer uppfattar äktenskapet som en evig helgdag av kärlek, och män tror inte att de kommer att behöva bära bördan med stort ansvar. Och samtidigt för lat för att förändra och arbeta för din familjelycka. Dessutom blir en röran i huset och slarv i saker också en påtaglig anledning till skilsmässa, som de först vänjer sig vid och sedan kör.

Ny kärlek

”Jag slutade älska dig, en banal förnekelse …” – Jag minns raderna i en dikt av E. Yevtushenko. Men en sådan förnekelse för en av makarna blir inte trivial utan tragisk. När allt kommer omkring, om du slutade älska, träffades du och blev kär i någon annan. Men vem och hur är han eller hon bättre? Chock och ilska från svek och, som ett resultat, framväxten av ”brustet hjärta” syndrom, och sedan en känsla av tomhet, som förvandlas till depression. Familjen börjar likna en trasig kopp som de försöker limma, främst för barnens skull, vilket inte ger någon lycka. Denna anledning till skilsmässa är nästan en absolut ledare. I det här fallet rusar de flesta kvinnor till spåkvinnor och trollkarlar och klagar över kärleksformer. Och du måste först titta inuti dig själv. Behöver du verkligen en make, var du glad och varför är det värt att återlämna honom?

Förräderi

Ironiskt nog är inte sexuell otrohet alltid den främsta orsaken till skilsmässa. Många makar, som har lärt sig om detta, som de säger, stänger helt enkelt ögonen eller uttrycker sin åsikt om denna fråga, som påstår sig bli en filosofi att leva tillsammans. Män fuskar oftare. Samtidigt minns vissa fruar mannens polygami, som sexologer i allt högre grad kallar promiskuitet. Fusk och till och med flörta av sin fru uppfattas mer dramatiskt och slutar ofta i skilsmässa, eftersom nästan alla män tror att husfamiljen i hans hus och hans barns mor inte har någon rätt att leva en omoralisk livsstil. Om vi ​​vänder oss till siffrorna har 75% av männen och 25% av kvinnorna utomäktenskapliga affärer..

Lång separation

Det är ett misstag att tro att en lång separation stärker ett förhållande. Separation förenar ofta makarnas mångsidiga intressen och liknar alltmer ett gästäktenskap. Ofta, när man vänjer sig vid att resa och avskilda, flyttar makarna sig mer och mer bort från varandra, blir främlingar, känner sig ensamma och försöker förändra denna situation. Det betyder att det finns en chans att ett nytt ödesdigert eller kort möte med en annan person kommer att inträffa. Det är därför det är så viktigt när du är ifrån varandra för att stärka din relation med telefonsamtal och plötsliga ankomster..

Ekonomiska svårigheter

Nuförtiden har ämnet pengar och familjebudget blivit mycket akut. Men är det först nu, om Bibeln själv talar om det?! Ekonomiska problem blir ofta, men inte alltid, en kraftfull destruktiv kraft. Och sedan lämnar kvinnor, som inte vill uthärda brist, de fattiga männen för de rika. Men idag gör män samma sak, som de en gång sa, och utgör mer lönsamma partier. Ett ekonomiskt problem är också makarnas olika syn på hur man spenderar pengar: det finns vanligtvis en kollision mellan spenderaren och eländaren. Om makarna inte diskuterar den allmänna budgeten eller planerar för inköp, kommer detta förhållande förr eller senare att orsaka skilsmässa..

I kampen för ekonomiskt välbefinnande förvandlas ofta en av makarna till en riktig arbetsnarkoman, vilket också kan orsaka skilsmässa. Vanligtvis blir det en man. Samtidigt ställer fler och mer moderna män frågan om varför de borde vara försörjare och försörjare. Ett sådant uttalande förvirrar vissa damer, medan det för andra ger mer självförtroende, särskilt om de tar en stark ställning i livet och letar efter en man som skulle gå med på rollen som ”hemmafru”..

Frånvaro av barn

En av de mest smärtsamma frågorna som leder till separationen av även de mest trogna och kärleksfulla makarna är frånvaron av arvingar. Denna anledning ansågs alltid vara giltig för skilsmässa. Sällsynta par kommer överens i frånvaro av barn. I det här fallet känner någon sig skyldig, någon är avundsjuk, någon är aggression. Du bör inte avundsjukt titta på förbipasserande par med barn, du bör använda alla medel för att se till att barnet dyker upp i huset. Eller bara släppa varandra, eftersom det inte är ett faktum att någonstans i himlen planeras barn från andra partners och i en annan union.

Brist på fysisk tillgivenhet

”Hon är inte sexig och han är inte romantisk.” Sådana ord verkar inte för stötande när de talas av makar som är missnöjda med sig själva. Men bakom dem finns det en miljon problem i den intima sfären. Psykologer prioriterar fysisk intimitet i äktenskapliga relationer. Men under åren av äktenskapet tappar hon sin tidigare charm och behöver vanligtvis återupplivning. Dessutom är slutsatsen för var och en av makarna densamma: ”Han älskar mig inte!” och ”Hon älskar mig inte!” vilket inte alltid är sant. Och det är ingen hemlighet att en make som inte får sexuell tillfredsställelse i en gift säng söker efter det någon annanstans..

Orimliga förväntningar

”Men du lovade!” – kvinnor tillrättavisar och minns med avundsvärd noggrannhet hela listan över löften som hennes älskade valt sade i ögonblick av ömhet, intimitet och äktenskapsförslag. Därefter blir löften alltid det mest övertygande argumentet för skilsmässa. Vanligtvis innehåller bilder målade med ljusa färger sådana begrepp: bär, ge, vara trogen. Men en man kan också vara aktiv i denna duell och håna sin fru för att hon inte blev en bra hemmafru och mamma, att hon ser dålig ut, inte är intresserad av sex, inte blev hans rygg, mus, etc. Även om han var i status som en brud, kvinnan gav inte löften om dessa invecklade familjeliv. Men de är som sagt underförstådda av män och bör genomföras..

Kom inte överens

Denna fras har länge blivit ett slagord och är bekant för oss just på grund av skilsmässor. Hon anses vara den mest oskyldiga av alla påståenden som makar gör mot varandra när de bestämmer sig för att lämna. Faktum är att mycket bakom orden om olika karaktärer ligger: och brist på gemensamma intressen; har ingen gemensam syn på världen, människor, livet tillsammans och rollfördelningen i familjen; olika prioriteringar; tillhör olika samhällsskikt; olika uppväxt och mycket mer. Alla dessa faktorer leder gradvis till alienation, önskan att hitta en själsfrände, eller en intressant person, eller bara en person på sidan, speciellt när det inte finns någon önskan att kompromissa, förändra, offra något för kärlekens och familjens skull.

Alkohol och spel

Denna anledning behöver knappast kommenteras, för alla vet att alkoholmissbruk förstör personligheten, vilket innebär relationer med nära och kära, kärlek och familj. Spel förslavar också en person och kan hota en familjs säkerhet och föra den till randen av ruin. Om det händer att förhållandet till en alkoholist eller en spelmissbrukare har dragit på i flera år, behöver du inte vänta på ett mirakel, vilket hindrar dig själv från att vara lycklig och din partner tar upp dig.